Pay attentions to signs!

Girlie

V-ati gasit vreodata in situatia de a fi in posesia unui produs, de altfel sigilat, insa data de expirare lipsind de pe ambalaj sau produs in sine ?
Haideti, sunt convinsa ca vi s-a intamplat…cel putin o data 😛
Am luat si eu produsele de makeup la control, fiti fara grija…
Mai jos veti regasi 3 simboluri (inscrise pe un ruj pe care il ador), dupa cum urmeaza :
LadyD 1

1. Reprezinta simbolul ce reprezinta perioada de valabilitate a produsului dupa deschidere (dupa desigilarea acestuia) si in cazul de fata :
12m=12 months (12 luni de valabilitate de la deschiderea produsului propriu-zis si nu a ambalajului). Este denumit si PAO symbol (PAO=period after opening)
2. Este simbolul universal al reciclarii creat in 1970 de Gary Anderson. Acest simbol il puteti gasi pe ambalajele asa numite « earth-friendly ». Sunt mai multe simboluri pentru reciclare, cel mentionat aici este simbolul cu sagetile in cerc – simbol ce ne arata ca producatorul contribuie la costurile de recuperare si reciclare a deseurilor.
3. Este un mic iepuras desenat si scrie “Cruelty free », ceea ce inseamna ca acest produs nu a fost testat pe animale . (o veste foarte buna de altfel)
Acum verificam o pudra compacta pentru ca am intalnit si alte simboluri interesante dupa cum vom vedea in poza ce urmeaza:
LadyD 2
1. Deja stim ce semnificatie are nr. 1 😛 cu diferenta ca are o perioada mai mare de valabilitate decat cea a rujului prezentat mai sus
24m=24 months (24 luni de valabilitate de la deschiderea produsului propriu-zis , respectiv 2 ani).

2. Este o alta forma de dispunere, numar, etc, al sagetilor insa cu aceeasi semnificatie puternica si anume aceea de reducere a deseurilor, reciclare.
3. Simbolul « e » reprezinta un fel de garantie a cantitatii produsului cumparat de noi, simbolul venind de la « estimat »- valoare estimata a produsului si simbolul insoteste gramajul…in figura de mai sus valoare estimata 9 grame, teoretic produsul nu ar trebui sa aiba mai putin de 9 grame.
Stiati ca marca “e” trebuie sa aiba o inaltime de cel putin 3 mm, sa fie plasata in acelasi camp vizual cu valoarea masei nominale sau a volumului nominal inscriptionat pe ambalaj. Prin aplicarea acestei marci ambalatorul sau importatorul garanteaza ca preambalatul indeplineste cerintele legislatiei in vigoare ?! 😛 da, stiu ca sunt multe informatii…eu sincer nu stiam chiar toate informatiile, pana cand nu am inceput documentarea pentru acest articol.
4. Este simbolul pentru « Mai multe informatii »,simbol utilizat in cazul in care spatiul de pe eticheta nu este suficient pentru a detalia toate ingredientele sau specificatiile pentru produsul respectiv. Astfel se vor aplica etichete suprapuse autocolante sau va fi alaturat un prospect, de exemplu un cartonas cu toata informatia necesara consumatorului si se va inscriptiona pe recipient ori pe ambalaj simbolul mentionat.
Si analizand acasa si alte produse de makeup …am verificat si alte rujuri – nu aveau inscriptionate toate cele prezentate mai sus si aveau doar data expirarii inscrisa (recunosc, ambalajul a fost aruncat), insa am descoperit si alte simboluri verificand un blush si astfel va mai prezint o imagine :
LadyD 3
1. Stiti ca nu am gasit pe nicaieri simbolul numerotat de mine in poza de mai sus cu nr 1 ? Am nevoie de ajutorul vostru – sincer am cautat peste tot, nu am reusit sa regasesc semnificatia acestuia si nici nu am vrut sa sterg aceasta poza doar pentru ca nu detin o informatie, scopul acestui blog fiind acela de a invata…Deci, stie cineva ?! Este un desen reprezentand o fata de femeie/fata – presupunem ca este pentru fete acest blush frumos, dar care este semnificatia lui ?
2. Simbolul cu nr 2 ne indica ca putem arunca produsul la cosul de gunoi – in speta recipientul, spre deosebire de baterii (de telecomanda, etc) – pe acestea nu este indicat a le arunca la gunoi, dar noi stim acest lucru deja:).

Astept de la voi informatia privind item nr 1 din ultima poza!
Va pup tare,tare!!!

Lady Dragon

%d blogeri au apreciat: