The correct make-up removal

Statisticile arata ca mai mult de jumatate dintre femei nu realizeaza o demachiere corespunzatoare nevoilor tenului lor. Demachierea corecta este o conditie absolut necesara, pentru un ten sanatos si stralucitor. Demachierea incorecta afectateaza procesul de regenerare celulara zilnica a pielii tale si cauzeaza formarea constanta a punctelor negre, senzatia acuta de uscare sau mai rau eruptii acneice subite.

Secretele unei demachieri corecte, pasii pe care trebuie sa-i urmezi!

1.♦ Niciodata sa nu te culci nedemachiata, indiferent de cat de obosita esti. Stim toate ca acest sfat se gaseste pretutindeni, insa eu consider ca inca nu este mentionat suficient. O fata care nu este curata inainte de somn (apogeul regenerarii celulelor) este predispusa incetinirii pana la stopare a refacerii celulelor, accelerand procesul de ridare sau de formare a acneii.

2.♦ Demachierea dimineata este extrem de benefica tenului tau. Poti constata urme de fond de ten pe discheta demachianta chiar si dupa ce ai realizat demachierea de seara, iar un ten curat este pregatit pentru o fixare uniforma a fondului de ten.

3.♦ Este o greseala sa consideri ca daca nu porti makeup, demachierea nu este necesara. Pe parcursul zilei, particulele de praf, poluarea si atmosfera urbana in general incarca porii, iar reziduurile pot fi vizibile pe discheta demachianta chiar si daca nu ai apelat la produsele de machiaj in ziua respectiva.

4.♦ Demachierea tenului se realizeaza intotdeauna in sens ascendant si in sensul acelor de ceasornic,nu descendent,nu orizontal!

5.♦ Aplicarea lotiunii tonice dupa utilizarea laptelui demachiant este absolut obligatorie. Substanta grasa din laptele demachiant accelereaza producerea sebumului, lotiunea tonica actionand precum un astringent pentru inchiderea porilor si indepartarea ultimelor reziduuri. Iar aplicarea cremei hidratante fara etapa premergatoare a lotiunii astringente cauzeaza patrunderea reziduurilor in pori, determinand aparitia nesuferitei acnee. Alege lotiunea tonica special conceputa pentru tipul tau de ten. Folosirea unui tonic puternic pe un ten normal va usca fata excesiv; un tonic bun contine mare parte din substantele continute de cremele hidratante care corespund nevoilor tenului tau(daca ai tenul excesiv de uscat, clatirea cu apa este o varianta buna.)

6.♦ Este foarte indicat sa folosesti un demachiant special pentru ochi si buze, sunt zone foarte sensibile si iritabile.

7.♦ Cum iti alegi demachiantul? Daca ai tenul uscat, alege un lapte demachiant, eventual uleios, daca ai tenul sensibil cauta un produs pentru demachiere non-alergenic, iar pentru tenul mixt sau gras opteaza pentru o lotiune de demachiere.

8.♦ Servetele demachiante? Doar daca esti in voiaj sau foarte grabita. Majoritatea acestora nu au aceeasi putere de curatare si folosite prea des determina uscarea tenului.

9.♦ O demachiere corecta presupune utilizarea a cel putin 6 dischete demachiante. Produsul pentru demachiere se aplica pe suprafata tenului in cel putin doua runde, in conditiile in care cea de-a treia este reprezentata de lotiunea tonica.

10.♦ Niciodata nu apasa pe ten pentru a indeparta fondul de ten sau pe ochi (zona deosebit de sensibila si de predispusa aparitiei ridurilor) in cazul fardurilor intense sau al rimelului waterproof. Aplica demachiant si lasa-l sa actioneze 1 – 2 minute, apoi utilizeaza discheta cu o miscare usoara. Indepartarea produselor de makeup rezistente se realizeaza cu ajutorul ingredientelor din lotiunile de demachiere, nu prin frecare.

                           Pasii catre o demachiere corecta
1. O demachiere corecta incepe cu buzele. Aplica lapte demachiant pe o discheta si demachiaza buzele pe directie orizontala, pornind din coltul extern inspre mijlocul buzelor ( daca aveti ruj rosu pe buze nu exista riscul ca pigmentul sa ajunge pe suprafata de langa buze, de unde este mai dificil de indepartat). Este bine ca dupa demachiere sa utilizezi un balsam de buze pentru a preveni uscarea acestora.

2. Urmeaza demachierea gatului. Imparte zona gatului in parti egale si utilizeaza o discheta demachianta, intotdeauna de jos in sus (in caz contrar determini pierderea elasticitatii pielii), parcurgand fiecare zona de trei ori.

3. De la jumatatea barbiei pana la tample, pe partea laterala a mandibulei, treci discheta demachianta tot de trei ori, bineinteles in sens ascendent. Cand ai ajuns la tample, preseaza putin cu degetul zona respectiva, are un efect calmant.

4. Demachierea barbiei este identica cu demachierea gatului. Se imparte suprafata in zone egale si se trece discheta demachianta de trei ori pe fiecare dintre acestea.
5. Demachierea obrajilor va avea o exceptie de la regula de demachiere prezentata mai sus. Vom imparti in suprafete egale, insa vom trece discul pentru demachiere doar o data pe fiecare zona, urmand a repeta din nou procedeul. Ideea este ca zona obrajilor este mult prea sensibila, asa ca se lasa o mica pauza intre contactele cu suprafata dischetei.
6. Zona dintre buza superioara si baza nasului se demachiaza la fel ca obrajii,impartind in zone egale si trecand discul pentru demachiere o data pe fiecare zona, apoi revenind repetam din nou.

7. Extremitatile laterale ale nasului si partea dintre baza si varf se demachiaza impartind zona in parti egale, cu miscari ascendente.

8. Cu siguranta nu iti demachiezi fruntea vertical, ci orizontal. Aceasta este cea mai mare greseala din demachiere, deoarece muschiul frontal are striatii verticale, iar demachierea pe orizontala determina slabirea elasticitatii acesteia, rezultand in inesteticele riduri de profunzime. Zona se imparte in parti egale iar cu discul demachiant efectuam miscari ascendente.
9. Demachierea ochilor este foarte importanta. Pe pleoapa inchisa utilizeaza discul demachiant in sens descendent, de la arcada pana la zona genelor, de trei ori, fara a exercita presiune asupra ochiului. Cand vei deschide ochii, vei observa urmele de fard si de rimel sub genele inferioare. Cu un nou disc demachiant, elimini aceste reziduuri cu o miscare orizontala sub pleoapa inferioara, inspre tampla.
10. Ultimul pas este demachierea sprancenelor. Aceasta se realizeaza in sensul cresterii firelor de par, pe toata lungimea sprancenei.
Eu folosesc gelul de curatare si lotiunea tonica pentru ten gras de la Nivea (le gasiti mai jos) si sunt foarte multumita de ele deoarece imi lasa tenul curat si catifelat.

                                                           Untitled

        Tipuri de tenuri

Untitled2

Mai jos atasez poze cu diferite demachiante si lotiuni pentru toate tipurile de ten.

 

Image

Pentru ten uscat

Image

 Pentru ten normal /mixt

Image

    Pentru ten gras / mixt

Image

 

 

Intoarcerea la procedee simple si naturale de curatare a tenului poate fi solutia pentru a avea tenul dorit. Demachierea cu ulei are un principiu simplu la baza: uleiul dizolva uleiul, adica uleiul folosit pentru a masa pielea va curata uleiul strans in pori. Uleiul este benefic si pentru tenurile acneice sau mixte pentru un motiv simplu: pielea se hraneste cu ulei si din aceasta cauza il secreta in mod natural. Este eronata ideea ca pielea mixta sau grasa nu poate folosi ulei sau ca nu are nevoie de hidratare.
Uleiul demachiant are la baza combinatia intre doua uleiuri, procentele difera in functie de tipul tenului. Primul este uleiul de ricin pentru proprietatile sale antiinflamatorii, de curatare si de vindecare(eu am gasit la Plafar ). Pentru cel de-al doilea ulei putem alege din mai multe posibilitati: din samburi de struguri, de masline, de jojoba, etc. Se pot folosi si cateva picaturi de ulei esential (doar sa aveti grija ca uleiurile esentiale sunt pentru aromaterapie si pentru uz extern, cele folosite in retete fiind ultimele).

Pasii demachierii cu ulei.
♦ Aplicati cateva picaturi de ulei demachiant in palma si incalziti usor. Masati direct pe fata prin miscari usoare circulare, cu atat mai delicate in zona ochilor. Dizolva si rimelul rezistent la apa.
♦ Udati un prosop curat din bumbac cu apa fierbinte.
♦ Aplicati prosopul fiebinte pe fata si lasati-l sa se raceasca.
♦ Indepartati uleiul de pe fata prin miscari usoare circulare. In zona ochilor procedati la fel cum o faceti cu demachiantul obisnuit.
♦ Repetati ultimii doi pasi pana simtiti fata curata.
Pielea ramane in prima faza moale ca a unui bebelus, insa in cateva minute se usuca putin si puteti aplica o crema de hidratare.
Metoda nu trebuie folosita in exces, alternati cu demachierea clasica.Beneficiile acestei demachieri sunt un ten mai luminos, lipsit de puncte negre si de cosuri, o piele hidratata si fara iritatii. Eu personal am incercat-o imediat ce am auzit de ea si dupa demachiere chiar daca am tenul mixt imi simt fata curata si hidratata iar metoda o folosesc cam odata pe saptamana.

Cateva sugestii de ulei demachiant
Image

Ce tip de ten aveti, cum il ingrijiti si care sunt produsele voastre preferate? Sper ca v-a placut articolul si astept parerile voastre.

Pupici

 

P.S. Preturile sunt cu rol informativ, pot varia in functie de magazinul comercializant.

 

Un comentariu

  1. […] Demachierea corecta […]

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: